Recepti, Glavna jela

Veganski burgeri od kvinoje (bez glutena, bez soje)

Veganski burgeri od kvinoje bez glutena i bez soje

Razne vrste popečaka/polpeta/burgera na mom su jelovniku svaki tjedan. Sastojci su uglavnom slični, ali uvijek nešto malo izmijenim. Tako sam već radila popečke slične ovima, pa detaljan opis postupka možete pronaći ovdje: recept za popečke.

Ovi su burgeri od kvinoje s kovrčavim keljom i moram priznati da mi se ta kombinacija baš sviđa. Kovrčavi kelj savršeno se uklapa, a kvinoja se lijepo zapeče pa bude hrskava izvana.

Burgeri su veganski, bez glutena i bez soje. 

Da ne duljim, recept “veganski burgeri od kvinoje” je u nastavku.

Ako isprobate ovaj ili neki drugi recept slobodno podijelite dojmove sa mnom na Instagramu @veganskireceptihr. 🙂

Za kraj, imam SUPER VIJEST! Svoje najdraže recepte i praktične savjete spojila sam u DIGITALNU KUHARICU “Vodič kroz biljnu prehranu”. Sve informacije o e-kuharici možeš pronaći ovdje.

RECEPT

Sastojci
(oko 8 komada)

  • 1 čaša kvinoje
  • 2-3 lista kovrčavog kelja (sitno nasjeckano)
  • 2 žl zobenih pahuljica
  • sol, papar
  • 1 čžl dimljene paprike u prahu
  • 1 čžl češnjaka ili luka u prahu
  • 1-2 žl brašna (bezglutenska mješavina/rižino/heljdino…)

Postupak

  1. Isperite kvinoju pa ju skuhajte prema uputama na pakiranju.
  2. Dok se kvinoja kuha operite kelj i narežite ga na što sitnije komadiće.
  3. Skuhanu kvinoju ocijedite i kratko ohladite, pa joj dodajte sve ostale sastojke. Brašno dodajte posljednje.
  4. Miješajte dok se sastojci ne povežu, a zatim rukama oblikujte popečke.
  5. Popečke pecite s obje strane na zagrijanom ulju (dok ne poprime zlatno-smeđu boju s obje strane).

Vrijeme

Priprema i kuhanje – oko 30 minuta
Pečenje – oko 10 minuta

Share