Razne vrste popečaka/polpeta/burgera na mom su jelovniku svaki tjedan. Sastojci su uglavnom slični, ali uvijek nešto malo izmijenim. Tako sam već radila popečke slične ovima, pa detaljan opis postupka možete pronaći ovdje: recept za popečke.
Ovi su burgeri od kvinoje s kovrčavim keljom i moram priznati da mi se ta kombinacija baš sviđa. Kovrčavi kelj savršeno se uklapa, a kvinoja se lijepo zapeče pa bude hrskava izvana.
Burgeri su veganski, bez glutena i bez soje.
Da ne duljim, recept “veganski burgeri od kvinoje” je u nastavku.
Ako isprobate ovaj ili neki drugi recept slobodno podijelite dojmove sa mnom na Instagramu @veganskireceptihr. 🙂
Za kraj, imam SUPER VIJEST! Svoje najdraže recepte i praktične savjete spojila sam u DIGITALNU KUHARICU “Vodič kroz biljnu prehranu”. Sve informacije o e-kuharici možeš pronaći ovdje.
RECEPT
Sastojci
(oko 8 komada)
- 1 čaša kvinoje
- 2-3 lista kovrčavog kelja (sitno nasjeckano)
- 2 žl zobenih pahuljica
- sol, papar
- 1 čžl dimljene paprike u prahu
- 1 čžl češnjaka ili luka u prahu
- 1-2 žl brašna (bezglutenska mješavina/rižino/heljdino…)
Postupak
- Isperite kvinoju pa ju skuhajte prema uputama na pakiranju.
- Dok se kvinoja kuha operite kelj i narežite ga na što sitnije komadiće.
- Skuhanu kvinoju ocijedite i kratko ohladite, pa joj dodajte sve ostale sastojke. Brašno dodajte posljednje.
- Miješajte dok se sastojci ne povežu, a zatim rukama oblikujte popečke.
- Popečke pecite s obje strane na zagrijanom ulju (dok ne poprime zlatno-smeđu boju s obje strane).
Vrijeme
Priprema i kuhanje – oko 30 minuta
Pečenje – oko 10 minuta