Recepti, Glavna jela, Užine

Salata od krumpira i mahuna

Veganska salata od krumpira i mahuna

Ova brza salata od krumpira i mahuna savršen je prilog ili lagana ljetna večera. Odlična je i hladna i topla, a bez problema ju možete čuvati u frižideru dan-dva.

Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje vrlo vjerojatno već imate kod kuće. Zanimljiv preljev je ono što ovu salatu čini posebno ukusnom.

Dobro nam poznata salata od krumpira dobiva jednu novu dimenziju i malo drugačiji okus u ovoj kombinaciji s mahunama i preljevom od senfa.

Iako u receptu nema luka i papra, to su dva sastojka koja svakako možete dodati po želji. I neko drugo svježe povrće poput paprike ili rajčice dobro će se slagati s ovom salatom.

Salata od krumpira i mahuna priprema se vrlo brzo i jednostavno, što ju čini jednim od mojih najdražih recepata.

Uživajte u kuhanju i finoj salati!

Podijelite dojmove sa mnom na Instagramu @veganskireceptihr. 🙂

Želiš više recepata organiziranih po kategorijama i dodatne praktične savjete? Svoje najdraže recepte i praktične savjete spojila sam u DIGITALNU KUHARICU “Vodič kroz biljnu prehranu”. Sve informacije o e-kuharici možeš pronaći ovdje.

RECEPT

Sastojci
(oko 2 porcije)

  • oko 7 manjih krumpira
  • 2 čaše smrznutih mahuna
  • 1 zrno češnjaka
  • 2 čžl senfa
  • 2 žl maslinovog ulja
  • 1 čžl smeđeg šećera
  • 1/2 čžl soli
  • sok pola limuna

Postupak

  1. Narežite krumpir na manje kockice, pa ga skuhajte skupa s mahunama u posoljenoj vodi.
  2. Sitno nasjeckajte češnjak.
  3. Napravite preljev tako da pomiješate maslinovo ulje, senf, smeđi šećer, sol i sok pola limuna. U preljev na kraju dodajte i sjeckani češnjak.
  4. Prelijte preljev po skuhanom krumpiru i mahunama.

Vrijeme

Priprema – oko 15 minuta
Kuhanje – oko 15 minuta

Share