Blog

Veganski keksi bez glutena – probali smo nove Schär Vanilla Creams!

Sponzorirani članak

Lea: Veganski keksi bez glutena još uvijek se prilično teško pronađu na policama dućana i zato me veseli svaki novitet u toj kategoriji proizvoda. Posebno sam se razveselila novim Schärovim keksima koji su veganski, bez glutena, bez šećera i soje. Za sada ću samo reći da, iako se u opisu koristi puno riječi „bez”, okus nije nimalo razočarao.

Schär je jedna od najpoznatijih marki proizvoda bez glutena na našem tržištu i nerijetko ćete u našim receptima vidjeti da preporučujemo njihovo brašno. Baš zato što već imam pozitivno iskustvo s njihovim proizvodima, nisam očekivala ništa manje ni od ovih novih Vanilla Creams keksića.

Krenimo s dojmovima.

U jednoj kutiji keksa nalaze se četiri praktična mala pakiranja s dva keksića. Meni je to uvijek veliki plus, jer volim uvijek imati u svojoj torbi ili džepu barem jedan takav mali paketić. U malo duljoj šetnji se lako ogladni, a dva keksa su taman za utažiti glad.

Svaki keks sastoji se od dva prhka kolutića između kojih je bijela krema od vanilije. Već na prvi pogled djeluju jako privlačno i ukusno, a tome doprinosi i predivan blagi miris vanilije. Okus je, baš kao i miris, prilično blag, i od ovakvog keksa upravo to i očekujem. Ovo je za mene savršeni keks za grickati uz kavu ili čaj.

Posebno će se svidjeti svima koji ne vole previše slatke i intenzivne okuse.

Cjelokupan dojam, od samog pakiranja, do okusa i izgleda keksa je odličan. Drago mi je da sam imala priliku isprobati nove veganske kekse bez glutena. Još mi je više drago da brendovi poput Schära razmišljaju o potrebama kupaca i kreiraju ovakve proizvode u kojima svi možemo uživati.

Dino: Kada sam se po prvi puta krenuo bolje upoznavati s bezglutenskom prehranom prije više od dvadeset godina, bila je gotovo nemoguća misija pronaći bilo što na tržištu da je deklarirano bez glutena. U to vrijeme to je bio nov i nepoznat pojam na ovim prostorima, za koji je rijetko tko uopće čuo, pa smo mi koji smo bili primorani pratiti takav način prehrane morali ići u specijalizirane male dućane na drugi kraj grada kako bismo mogli pronaći tjesteninu i kekse bez glutena, a i ondje se često znalo dogoditi da „trenutno nemaju ništa u ponudi”.

Danas je situacija sasvim različita i vrlo me raduje to što je ponuda bezglutenskih grickalica i slastica iz mjeseca u mjesec sve bolja, a bezglutensku policu ima skoro pa svaka trgovina. Ime Schär već je godinama pri vrhu mojih asocijacija na pojam „bez glutena”, a od sada postoji još jedan dokaz zašto su među najboljima na tržištu kada u pitanje dođu pojedinačne prehrambene navike – Vanilla Creams veganski keksi bez glutena, šećera i soje.

Kako i sam eksperimentiram s veganskom prehranom i izbjegavam šećer gdje god mogu, jasno mi je da takav odabir iziskuje i odricanje od nekih vrsta namirnica, osobito slatkiša, osim ako ih naravno ne pripremamo kod kuće. Veganski keksi bez glutena, koji pritom ne sadrže niti šećer, niti soju, bili su nešto na što do sada nisam naišao kod nas, pa kad sam pročitao da je Schär uveo baš takav proizvod u svoj asortiman naravno da sam morao vidjeti o čemu se radi.

Vanilla Creams keksići pakirani su u male praktične vrećice, što ih čini odličnim za ponijeti sa sobom, a oduševilo me to što ne sadrže šećer (dakle, ne radi se o smanjenom udjelu, nema ga!). Kao zamjena korišten je maltitol, niskokalorično vegansko sladilo.

Kako god izgledala tvoja prehrana, Vanilla Creams keksi vrlo se vjerojatno mogu naći na tvojem popisu „dopuštenih” slatkiša. Meni su jako fini zato što volim vaniliju, i navikao sam na nešto blaže okuse deserata bez šećera. Probaj, i javi nam dojmove!

Share