Recepti, Deserti, Užine

Veganska krema od manga

Veganska krema od manga

Veganska krema od manga je savršeni, lagani desert, koji se osim kao desert može poslužiti i kao dio doručka ili kao užina. Za ovu kremu trebat će vam samo 5 osnovnih sastojka, a napraviti ju možete u 5 minuta. Ovu kremu možete iskoristiti i za sirovu tortu koju možete zamrznuti.

Veganska krema od manga – sastojci i postupak

Prije svega trebat će vam indijski oraščići koje je potrebno namočiti. Možete ih ostaviti preko noći u čaši vode ili ih možete preliti toplom vodom i ostaviti da stoje oko pola sata (ja ih obično tako namočim jer se ne sjetim večer prije). Osim toga, trebat će vam mango (svježi ili zamrznuti), zatim ribani kokos, agavin sirup i biljno mlijeko (najbolja opcija bi bilo kokosovo, ali ja sam radila s rižinim i ispalo je super). Također možete dodati i jednu žlicu svježe cijeđenog soka limuna.

Postupak je vrlo jednostavan. Sve sastojke stavite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku kremu. Biljno mlijeko možete dodavati postupno dok krema nije onoliko gusta koliko želite da bude. Ako ćete ju poslužiti kao kremu u čaši, može biti i malo rjeđa, a ako ćete ju iskoristiti za tortu, bolje je da je malo gušća.

Kremu od manga možete staviti u frižider na hlađenje, barem 1 sat. Ukrasite ju voćem, posipajte kokosom, dodajte što god želite ili ju poslužite točno takvu. U svakom slučaju garantiram da će biti ukusna.

Kao i uvijek slobodno podijelite svoje dojmove o receptu sa mnom na Instagramu @veganskireceptihr. 🙂

Za kraj, imam SUPER VIJEST! Svoje najdraže recepte i praktične savjete spojila sam u DIGITALNU KUHARICU “Vodič kroz biljnu prehranu”. Sve informacije o e-kuharici možeš pronaći ovdje

RECEPT

Sastojci 

  • 1/3 čaše indijskih oraščića
  • 1 čaša manga narezanog na manje kockice
  • 1 žl ribanog kokosa
  • 1 žl agavinog sirupa
  • 2 žl rižinog ili kokosovog mlijeka
  • 1 žl soka limuna

Postupak

  1. Indijske oraščiće natopite u toploj vodi i ostavite da stoje barem pola sata (ili ih ostavite da se namaču tijekom noći).
  2. Kada su indijski oraščići omekšali, sa svim drugim sastojcima ih stavite u blender.
  3. Blendajte dok ne dobijete glatku kremu. Po želji, dodajte još biljnog mlijeka ili zaslađivača.
  4. Kremu prebacite u manje posudice/čaše i stavite na hlađenje barem 1 sat.

Vrijeme

Priprema – oko 10 minuta
Hlađenje –  1 sat ili više

Share