Recepti, Doručci, Kruh, Užine

Kukuruzna peciva bez glutena

Kukuruzna peciva bez glutena

Nikad nije dosta recepata za fina domaća peciva, je li tako? Ova kukuruzna peciva bez glutena su ukusna, mekana i jako jednostavna za napraviti. Kada se zasitiš običnog kruha peciva su super alternativa. Mala su i praktična – ja ih zato jako volim.

Postupak izrade je jednostavan, a jedini savjet koji ti mogu dati je – ako nemaš kukuruzno brašno, ali imaš mlinac za kavu ili blender – možeš još više usitniti palentu. Ja sam tako napravila svoje kukuruzno brašno. Palentu sam stavila u blender na opciju pulse i vrlo brzo sam imala sitno kukuruzno brašno.

Ova kukuruzna peciva bez glutena su veganska i apsolutno savršena. 🙂

Recept je u nastavku, a ako na bilo kojem koraku zapneš javi mi se putem Instagrama @veganskireceptihr i pomoći ću ti.  🙂

Želiš još veganskih i bezglutenskih recepata na jednom mjestu? Svoje najdraže recepte i praktične savjete spojila sam u DIGITALNU KUHARICU “Vodič kroz biljnu prehranu”. Sve informacije o e-kuharici možeš pronaći ovdje.

RECEPT

Sastojci
(oko 8 peciva)

  • 2 čaše bezglutenskog brašna (Schaer, Mix Bread)
  • 1 čaša kukuruznog brašna
  • 1 žl psyllium ljuskica
  • 2 čžl suhog kvasca
  • 1 žl biljnog jogurta
  • 1 žl ulja za smjesu + 1 žl ulja za premazivanje
  • 1 čžl soli
  • 1 žl šećera
  • 3/4 čaše tople vode (oko 2 dcl)
  • 1-2 čžl sezama

Postupak

  1. Sve suhe sastojke pomiješajte u većoj posudi.
  2. Dodajte mokre sastojke, pa mijesite i oblikujte glatku kuglu.
  3. Od kugle tijesta odvojite otprilike 8 podjednakih komadića tijesta (ili manje ako želite veća peciva).
  4. Od svakog dijela rukama oblikujte peciva.
  5. Ostavite peciva 10-15 minuta na toplom mjestu.
  6. Prije pečenja premažite peciva uljem u koje možete dodati i malo vode.
  7. Posipajte peciva sezamom.
  8. Pecite na 180 °C 15-20 minuta. Kada peciva potamne s donje strane i na rubovima znat ćete da su gotova.
  9. Pečena peciva možete ponovno premazati uljem i vodom dok su još vruća.

Vrijeme

Priprema – oko 25 minuta
Pečenje – oko 20 minuta

Share