Ljeto je i uz to jako vruće, tako da je pravo vrijeme za osvježavajuće ljetne deserte. A najpoznatiji takav desert je sladoled. Ja vam donosim jednostavan recept za jako ukusan veganski sladoled od manga.
Ako niste baš ljubitelj okusa manga, možete ga probati zamijeniti nekim drugim voćem poput jagode ili breskve. Ipak, mango ima dosta kremastu teksturu (zbog čega ga jako volim), pa nisam sigurna hoće li rezultat s nekim drugim voćem biti isti. Svakako će biti ukusno, pitanje je samo kakva će biti tekstura.
Kako napraviti veganski sladoled od manga?
Znam da uvijek kažem za svoje recepte da su jednostavni, ali doista ne može jednostavnije od ovoga. Potrebni sastojci uključuju mango (ja sam koristila smrznuti, ali može se koristiti i svježi), punomasno kokosovo mlijeko (ono iz konzerve), biljni jogurt po želji i malo agavinog sirupa koji čak niti nije nužan, ali će dodati slatkoću sladoledu.
Mango je potrebno narezati na manje kockice ako koristite svježi. Zatim sve sastojke ubacite u blender i blendate dok ne dobijete kremastu smjesu nalik na smoothie. Kremu zatim prebacite u posudu, poklopite ju i stavite u zamrzivač. Možete dodati i komadiće voća ili čokolade u sladoled prije nego što ga stavite u zamrzivač.
Sladoled od manga mora se hladiti najmanje 2-3 sata, a prije posluživanja će vjerojatno biti potrebno ostaviti ga kratko na sobnoj temperaturi kako bi omekšao. Ako imate kalup za sladoled na štapiću, ovu kremu možete izliti u kalup i zamrznuti. Rezultat će biti odličan.
Ovaj veganski sladoled od manga savršen je ljetni desert, a može se iskoristiti i kao krema za osvježavajuću tortu.
Želite napraviti tortu? Predlažem da pogledate ovaj recept za sirovi cheesecake s jagodama. Možete ga napraviti i u mango verziji.
Ako isprobate ovaj ili neki drugi recept slobodno podijelite dojmove sa mnom na Instagramu @leaeluna. 🙂
Za kraj, imam SUPER VIJEST! Svoje najdraže recepte i praktične savjete spojila sam u DIGITALNU KUHARICU “Vodič kroz biljnu prehranu”. Sve informacije o e-kuharici možeš pronaći ovdje.
RECEPT
Sastojci
(oko 3 porcije)
- 2 čaše manga (narezanog na kockice)
- 10 žl punomasnog kokosovog mlijeka (gusti, bijeli dio)
- 1 žl biljnog jogurta
- 1-2 žl agavinog sirupa
Postupak
- Sve sastojke stavite u blender i blendate dok ne dobijete glatku kremu.
- Kremu prebacite u posudu ili kalup za sladoled.
- Stavite na hlađenje najmanje 2-3 sata.
- Prije posluživanja ostavite kratko na sobnoj temperaturi da omekša.
Vrijeme
Priprema – oko 10 minuta
Hlađenje – min. 2-3 sata