Recepti, Deserti

Veganski tiramisu bez glutena

Veganski tiramisu bez glutena

Veganski tiramisu bez glutena je desert koji sam napravila kada sam konačno pronašla veganski mascarpone u dućanu. Jako volim tiramisu i bila sam oduševljena kako dobro je ispao, tako da recept svakako zaslužuje biti podijeljen.

Recept za ovaj veganski tiramisu jako je jednostavan i ne zahtijeva puno vremena ni sastojaka. Jedino što ćete morati negdje pronaći je veganski mascarpone, a to nije lako.

Ovo je jedan od onih recepata u kojem mjere zaista nisu važne. U receptu su navedene, ali predlažem da svatko radi prema svojem osjećaju. Posebno kada je u pitanju količina šećera – netko voli više, a netko manje slatke deserte, pa svakako prilagodite sebi. 

Ako želite raditi veću ili manju količinu tiramisua, vrlo je lako prilagoditi mjere.

Uživajte u pripremi. Ako inače volite tiramisu, vjerujem da će vam ovaj veganski tiramisu bez glutena biti odličan kao i meni.

Ako isprobate ovaj veganski tiramisu bez glutena ili neki drugi recept slobodno podijelite dojmove sa mnom na Instagramu @veganskireceptihr. 🙂

Za kraj, imam SUPER VIJEST! Svoje najdraže recepte i praktične savjete spojila sam u DIGITALNU KUHARICU “Vodič kroz biljnu prehranu”. Sve informacije o e-kuharici možeš pronaći ovdje.

RECEPT

Sastojci
(kalup 23×15 cm)

  • oko 200 g veganskog mascarponea
  • 1 žl veganskog jogurta
  • 1-2 žl šećera u prahu
  • 1 pak pudinga od vanilije
  • biljno mlijeko za kuhanje pudinga
  • bezglutenski keksi po želji (piškoti, petit, čajni)
  • 1/2 čaše skuhane crne kave

Postupak

  1. Skuhajte puding od vanilije prema uputama na pakiranju.
  2. U kuhani puding dodajte oko 100 g mascarponea.
  3. Ostatak mascarponea pomiješajte s jednom žlicom šećera u prahu i žlicom jogurta.
  4. Otprilike polovicu keksa natopite u kavi i slažite na dno kalupa (ili čaše – ovisno kako želite servirati tiramisu).
  5. Na sloj keksa izlijte žutu kremu (puding od vanilije i mascarpone).
  6. Zatim poslažite drugi sloj keksa natopljenih u kavu.
  7. Na gornji sloj keksa stavite bijelu kremu s mascarponeom i jogurtom.
  8. Posipajte kakaom i stavite na hlađenje.

Vrijeme

Priprema – oko 30 minuta
Hlađenje – 1 sat ili više

Share