Recepti, Doručci, Kruh, Užine

Veganski pohani kruh bez glutena (French toast)

Veganski pohani kruh bez glutena (French toast)

Veganski pohani kruh u ovoj je verziji i bez glutena. To je jedno od onih jela koje me vraćaju u djetinjstvo i baš zato ga volim nekada pripremiti za doručak. Kao djeca pohani kruh jeli smo posipan šećerom, a odličan je i s voćem ili bez ikakvih dodataka.

Preporučujem da koristite kruh star barem jedan ili dva dana.

Smjesa za pohanje kruha treba biti prilično gusta, no ne previše. Ako primijetite da je previše gusta dodajte još malo biljnog mlijeka. Ja sam koristila rižino mlijeko, a vjerujem da je jednako dobro sa sojinim ili zobenim.

Slanutkovo brašno dodaje blago žutu boju smjesi, ali i fin okus pohanom kruhu. No ako želite, umjesto brašna od slanutka možete dodati samo još jednu žlicu kukuruznog škroba.

Što se tiče samog pohanja kruha, moja preporuka je da koristite ulje od kokosa, ali može i bilo koje drugo.

Ovaj veganski pohani kruh, možda nekima poznatiji kao French toast, jednostavan je za napraviti, jako ukusan i super alternativa zobenoj kaši kao slatki doručak (s vremena na vrijeme).

Ako se veganski pohani kruh pronađe na tvojem meniju i isprobaš recept podijeli dojmove sa mnom na Instagramu @veganskireceptihr. 🙂

Želiš više recepata organiziranih po kategorijama i dodatne praktične savjete? Svoje najdraže recepte i praktične savjete spojila sam u DIGITALNU KUHARICU “Vodič kroz biljnu prehranu”. Sve informacije o e-kuharici možeš pronaći ovdje.

RECEPT

Sastojci

  • nekoliko šnita kruha
  • 2 žl kukuruznog škroba (gustina)
  • 1 žl slanutkovog brašna
  • 1/2 čžl cimeta
  • prstohvat soli
  • 2-3 žl agavinog sirupa
  • 1/3 čaše biljnog mlijeka

Postupak

  1. Kruh (najbolje star par dana) narežite na tanke šnite.
  2. U posudi pomiješajte sve ostale sastojke (prvo suhe, pa mokre). Miješajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu.
  3. Šnite kruha (najbolje jednu po jednu) namočite u gustu smjesu, pa stavite pržiti u tavu (najbolje na kokosovom ulju).
  4. Pržite ih s obje strane dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

Vrijeme

Priprema – oko 10 minuta
Prženje – oko 15 minuta

Share