Top Posts
Veganska pizza bez glutena
Veganski cheesecake s višnjama
Veganski tiramisu bez glutena
Veganske krafne bez glutena
Kukuruzna peciva bez glutena
Bezglutenske slane kiflice (veganske)
Veganski burek s jabukama i orasima (bez glutena)
Veganski burgeri od kvinoje (bez glutena, bez soje)
Veganska sarma (bez soje, bez glutena)
Kremasta juha od kukuruza (veganska, bez glutena, bez...
  • Početna
  • Recepti
    • All Deserti Doručci Glavna jela Juhe Kruh Umaci Užine
      Glavna jela

      Veganska pizza bez glutena

      21 svibnja, 2022

      Deserti

      Veganski cheesecake s višnjama

      4 travnja, 2022

      Deserti

      Veganski tiramisu bez glutena

      13 ožujka, 2022

      Deserti

      Veganske krafne bez glutena

      28 veljače, 2022

      Deserti

      Veganski cheesecake s višnjama

      4 travnja, 2022

      Deserti

      Veganski tiramisu bez glutena

      13 ožujka, 2022

      Deserti

      Veganske krafne bez glutena

      28 veljače, 2022

      Deserti

      Veganski burek s jabukama i orasima (bez glutena)

      6 prosinca, 2021

      Doručci

      Veganske krafne bez glutena

      28 veljače, 2022

      Doručci

      Kukuruzna peciva bez glutena

      6 veljače, 2022

      Doručci

      Bezglutenske slane kiflice (veganske)

      17 siječnja, 2022

      Doručci

      Veganski burek s jabukama i orasima (bez glutena)

      6 prosinca, 2021

      Glavna jela

      Veganska pizza bez glutena

      21 svibnja, 2022

      Glavna jela

      Veganski burgeri od kvinoje (bez glutena, bez soje)

      8 studenoga, 2021

      Glavna jela

      Veganska sarma (bez soje, bez glutena)

      27 listopada, 2021

      Glavna jela

      Zapečeno povrće s grahom (veganski, bez soje)

      29 kolovoza, 2021

      Juhe

      Kremasta juha od kukuruza (veganska, bez glutena, bez…

      30 rujna, 2021

      Juhe

      Brza krem juha od brokule

      1 studenoga, 2019

      Juhe

      Krem juha od leće i đumbira

      9 listopada, 2019

      Juhe

      Grah varivo (vegansko, bez glutena)

      13 rujna, 2019

      Kruh

      Kukuruzna peciva bez glutena

      6 veljače, 2022

      Kruh

      Naan kruh bez glutena

      16 lipnja, 2020

      Kruh

      Bezglutenski kruh od kiselog tijesta (veganski)

      24 svibnja, 2020

      Kruh

      Veganska pinca bez glutena

      12 travnja, 2020

      Umaci

      Pašta s veganskim umakom

      10 siječnja, 2021

      Umaci

      Pašta i veganski pesto

      30 lipnja, 2020

      Umaci

      Veganska francuska salata s paštom

      3 svibnja, 2020

      Umaci

      Humus s pečenom paprikom

      27 rujna, 2019

      Užine

      Veganske krafne bez glutena

      28 veljače, 2022

      Užine

      Kukuruzna peciva bez glutena

      6 veljače, 2022

      Užine

      Bezglutenske slane kiflice (veganske)

      17 siječnja, 2022

      Užine

      Veganski burek s jabukama i orasima (bez glutena)

      6 prosinca, 2021

  • Blog
Veganski recepti
jednostavna veganska jela bez glutena
Glavna jelaReceptiUžine

Veganski calzone s krumpirom i lećom (bez glutena)

piše Lea 27 lipnja, 2021
piše Lea 27 lipnja, 2021

Kako vam zvuči veganski calzone s krumpirom i lećom? Meni se to činilo kao odlična ideja pa sam odlučila isprobati. I pokazalo se da sam bila u pravu – ispalo je jako fino, mekano i zasitno. Super je kao užina ali i ručak za ponijeti na posao ili putovanje jer je jako praktično.

Recept se možda čini dugačak i sam postupak zahtijeva malo više vremena, ali zapravo je sve vrlo jednostavno.

Kako napraviti veganski calzone s krumpirom i lećom? 

Predlažem da krenete od tijesta. Postupak je isti kao kada radite klasično tijesto za pizzu. Brašno, kvasac, ulje, voda, šećer i sol se pomiješaju i mijese rukama. Oblikujte glatku kuglu koja se ne lijepi. Ako je tijesto previše suho dodajte još malo vode. Ako je pak previše ljepljivo dodajte još malo brašna.

Zatim tu veliku kuglu podijelite na 3-4 manje kuglice. Svaku kuglicu valjajte dok ne dobijete tanko tijesto, kao za tanku pizzu. Poželjno je da izvaljano tijesto bude okruglo jer će se tako rubovi lakše spojiti kada ga preklopite.

Prije nastavka, samo mala napomena. Ja koristim bezglutensku mješavinu brašna od proizvođača Schaer, ali vi možete koristiti i obično pšenično brašno ako vam gluten ne predstavlja problem.

Na sredinu svakog komada tijesta stavite jednu punu žlicu punjenja. Pazite da ne stavite previše punjenja kako tijesto ne bi popucalo ili iscurilo tijekom pečenja. Potom preklopite pizzu kako biste dobili calzone. Rubove podmotajte i dobro utisnite prstima kako se ne bi razdvojili.

Pecite na 200 °C oko 15 minuta. Ostavite kratko da se ohladi, pa poslužite.

Što se tiče punjenja, recept je vrlo sličan punjenju za vegansku musaku. Detaljno je opisan u nastavku. Nemam nikakvih posebnih napomena, osim toga da je krumpir u ovom receptu moguće izbaciti. Ako niste ljubitelj kombinacije tijesta za pizzu i krumpira punjenje možete napraviti samo s lećom i bit će jednako dobro.

Ovaj veganski calzone s krumpirom i lećom jedno je od mojih novih omiljenih jela.

Ako isprobate ovaj ili neki drugi recept slobodno podijelite dojmove sa mnom na Instagramu @veganskireceptihr. 🙂

Za kraj, imam SUPER VIJEST! Svoje najdraže recepte i praktične savjete spojila sam u DIGITALNU KUHARICU “Vodič kroz biljnu prehranu”. Sve informacije o e-kuharici možeš pronaći ovdje.

RECEPT

Sastojci
(4-5 komada)

Punjenje

  • 1 glavica luka
  • 1 manja mrkva
  • 1/2 tikvice
  • 1/2 čaše crvene leće
  • 2 krumpira srednje veličine
  • 2-3 čaše vode ili temeljca
  • 1/2 čaše pasirane rajčice
  • 1 žl maslinovog ulja
  • sol, papar
  • lovorov list
  • origano
  • 1-2 čžl dimljene paprike u prahu
  • 2 suhe šljive po želji (sitno nasjeckane)

Tijesto

  • 3 čaše bezglutenskog brašna (Schaer, Mix Bread)
  • 2 žl maslinovog ulja
  • 1 1/2 čaša vode
  • 1 pak suhog kvasca
  • 1/2 čžl soli
  • 2 čžl šećera

Postupak

Punjenje 

  1. Luk, tikvicu i mrkvu sitno narežite i kratko pirjajte na malo ulja.
  2. Dodajte sve začine i još kratko pirjajte. Možete dodati i sitno nasjeckane suhe šljive za dodatnu aromu.
  3. Crvenu leću operite pa ubacite u lonac s pirjanim povrćem. Krumpir ogulite i narežite na sitne kockice.
  4. Prelijte povrtnim temeljcem ili vodom, pa dodajte krumpir i kuhajte na laganoj vatri dok se leća i krumpir ne skuhaju (oko 15 min). Također dodajte i pasiranu rajčicu.
  5. Vodu dodajte postupno. Pazite da leća ne zagori, ali i da se ne kuha u previše vode, jer bi punjenje trebalo biti gusto.
  6. Kada krumpir omekša probajte punjenje i dodajte još začina ako je potrebno.

Tijesto

  1. Pomiješajte sve suhe sastojke, pa im dodajte mokre.
  2. Mijesite tijesto rukama i oblikujte glatku kuglu koja se ne lijepi. Ako je tijesto previše ljepljivo dodajte još malo brašna.
  3. Podijelite tijesto na 4 manje kuglice.
  4. Svaku kuglicu tanko razvaljajte u oblik kruga (kao za pizzu).
  5. Na sredinu svake kuglice stavite punjenje, pa preklopite tijesto i rubove dobro utisnite prstima kako punjenje ne bi iscurilo tijekom pečenja.
  6. Pecite 15 minuta na 200 °C.

Vrijeme

Priprema – oko 20 minuta
Kuhanje – oko 20 minuta
Pečenje –  oko 15 minuta

bez glutenabezglutensko brašnoglavno jelokrumpirlećaužinaveganveganski calzoneveganski recepti
0 FacebookTwitterPinterestRedditWhatsappEmail
prethodna objava
Proljetna salata s plavim krumpirom
sljedeća objava
Veganski sladoled od manga

Možda će ti se svidjeti i ovo

Veganska pizza bez glutena

21 svibnja, 2022

Veganski cheesecake s višnjama

4 travnja, 2022

Veganski tiramisu bez glutena

13 ožujka, 2022

Veganske krafne bez glutena

28 veljače, 2022

Kukuruzna peciva bez glutena

6 veljače, 2022

Bezglutenske slane kiflice (veganske)

17 siječnja, 2022

Veganski burek s jabukama i orasima (bez glutena)

6 prosinca, 2021

Veganski burgeri od kvinoje (bez glutena, bez soje)

8 studenoga, 2021

Veganska sarma (bez soje, bez glutena)

27 listopada, 2021

Kremasta juha od kukuruza (veganska, bez glutena, bez...

30 rujna, 2021

Ostanimo u kontaktu

Instagram Email

Vodič kroz biljnu prehranu

Najnovije objave

  • Veganska pizza bez glutena

    21 svibnja, 2022
  • Veganski cheesecake s višnjama

    4 travnja, 2022
  • Veganski tiramisu bez glutena

    13 ožujka, 2022
  • Veganske krafne bez glutena

    28 veljače, 2022
  • Kukuruzna peciva bez glutena

    6 veljače, 2022
  • Bezglutenske slane kiflice (veganske)

    17 siječnja, 2022
  • Veganski burek s jabukama i orasima (bez glutena)

    6 prosinca, 2021
  • Veganski burgeri od kvinoje (bez glutena, bez soje)

    8 studenoga, 2021

Joga

  • Instagram
  • Email
  • Pravila privatnosti

Copyright © 2021. Veganski recepti. Sva prava pridržana. Dizajn i razvoj PenciDesign


Povratak na vrh
Veganski recepti
  • Početna
  • Recepti
    • All Deserti Doručci Glavna jela Juhe Kruh Umaci Užine
      Glavna jela

      Veganska pizza bez glutena

      21 svibnja, 2022

      Deserti

      Veganski cheesecake s višnjama

      4 travnja, 2022

      Deserti

      Veganski tiramisu bez glutena

      13 ožujka, 2022

      Deserti

      Veganske krafne bez glutena

      28 veljače, 2022

      Deserti

      Veganski cheesecake s višnjama

      4 travnja, 2022

      Deserti

      Veganski tiramisu bez glutena

      13 ožujka, 2022

      Deserti

      Veganske krafne bez glutena

      28 veljače, 2022

      Deserti

      Veganski burek s jabukama i orasima (bez glutena)

      6 prosinca, 2021

      Doručci

      Veganske krafne bez glutena

      28 veljače, 2022

      Doručci

      Kukuruzna peciva bez glutena

      6 veljače, 2022

      Doručci

      Bezglutenske slane kiflice (veganske)

      17 siječnja, 2022

      Doručci

      Veganski burek s jabukama i orasima (bez glutena)

      6 prosinca, 2021

      Glavna jela

      Veganska pizza bez glutena

      21 svibnja, 2022

      Glavna jela

      Veganski burgeri od kvinoje (bez glutena, bez soje)

      8 studenoga, 2021

      Glavna jela

      Veganska sarma (bez soje, bez glutena)

      27 listopada, 2021

      Glavna jela

      Zapečeno povrće s grahom (veganski, bez soje)

      29 kolovoza, 2021

      Juhe

      Kremasta juha od kukuruza (veganska, bez glutena, bez…

      30 rujna, 2021

      Juhe

      Brza krem juha od brokule

      1 studenoga, 2019

      Juhe

      Krem juha od leće i đumbira

      9 listopada, 2019

      Juhe

      Grah varivo (vegansko, bez glutena)

      13 rujna, 2019

      Kruh

      Kukuruzna peciva bez glutena

      6 veljače, 2022

      Kruh

      Naan kruh bez glutena

      16 lipnja, 2020

      Kruh

      Bezglutenski kruh od kiselog tijesta (veganski)

      24 svibnja, 2020

      Kruh

      Veganska pinca bez glutena

      12 travnja, 2020

      Umaci

      Pašta s veganskim umakom

      10 siječnja, 2021

      Umaci

      Pašta i veganski pesto

      30 lipnja, 2020

      Umaci

      Veganska francuska salata s paštom

      3 svibnja, 2020

      Umaci

      Humus s pečenom paprikom

      27 rujna, 2019

      Užine

      Veganske krafne bez glutena

      28 veljače, 2022

      Užine

      Kukuruzna peciva bez glutena

      6 veljače, 2022

      Užine

      Bezglutenske slane kiflice (veganske)

      17 siječnja, 2022

      Užine

      Veganski burek s jabukama i orasima (bez glutena)

      6 prosinca, 2021

  • Blog

Pogledaj jošx

Veganska francuska salata s paštom

3 svibnja, 2020

Veganski brownie od batata (bez glutena)

28 prosinca, 2020

Chia puding s borovnicama

29 kolovoza, 2019

Koristimo kolačiće (engl. cookies) kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Više o kolačićima koje upotrebljavamo i načinu kako ih možete isključiti saznajte u postavkama.

Pregled privatnosti

Na našem mrežnom mjestu https://veganskirecepti.hr koristimo kolačiće kako bismo pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o pojedinom kolačiću spremaju se u vaš internetski preglednik i funkcioniraju na način da prepoznaju korisnika kada se vrati na stranice pružajući nam tako informacije o tome koji dijelovi su interesantni i korisni, odnosno koje bi mogli poboljšati.

Tehnički nužni kolačići

Kolačići nužni za ispravno funkcioniranje ovog meežnog mjesta. Moraju uvijek biti omogućeni kako bi se, između ostalog, mogle spremiti i postavke za ostale kolačiće.

Kolačići treće strane

Naše mrežno mjesto koristi Google Analytics za anonimno skuplje informacija o broju posjećenosti i popularnosti pojedinih stranica.

Zadržavajući ove kolačiće omogućenima pomažete nam poboljšati naše web-mjesto.

Molimo omogućite Tehnički nužne kolačiće kako bismo mogli spremiti vaše postavke!

Powered by  GDPR Cookie Compliance