Veganski curry sa slanutkom jedno je od onih jela koje može biti gotovo za samo pola sata, a odličan je izvor nutrijenata i vrlo ukusno.
Ako koristite suhi slanutak, onda ga morate prethodno skuhati. Za sve one situacije kada ne stignete kuhati slanutak, dobro će poslužiti onaj iz konzerve. Ovaj veganski curry može se napraviti i s lećom umjesto slanutka.
Također, uvijek možete dodati i još neko povrće poput batata ili cvjetače.
Preporučujem da curry servirate s bijelom basmati rižom, no i neka druga može biti dobra.
Još jedan savjet za kraj – nikako nemojte preskočiti limetu, jer ona će prilično obogatiti okus jela.
Ako ti se recept sviđa, podijeli dojmove sa mnom na Instagramu @leaeluna. 🙂
Želiš više recepata organiziranih po kategorijama i dodatne praktične savjete? Svoje najdraže recepte i praktične savjete spojila sam u DIGITALNU KUHARICU “Vodič kroz biljnu prehranu”. Sve informacije o e-kuharici možeš pronaći ovdje.
RECEPT
Sastojci
(1-2 porcije)
- 1 konzerva slanutka
- 1/2 glavice luka
- 1 mrkva
- 1/2 konzerve sjeckane rajčice
- 2 zrna češnjaka
- 1/2 konzerve kokosovog mlijeka
- 1 čžl soli
- 1/2 čžl papra
- 1-2 čžl mješavine začina za curry
- 1 limeta
- 1 žl maslinovog ulja
Postupak
- Sitno nasjeckajte luk i češnjak, pa stavite u lonac s malo maslinovog ulja.
- Nasjeckajte mrkvu na manje komade, pa dodajte u lonac.
- Kratko pirjajte povrće na laganoj vatri, pa dodajte sve ostale sastojke (osim limete).
- Sve zajedno kuhajte 15-ak minuta i povremeno promiješajte.
- Na kraju uklonite lonac sa štednjaka i dodajte sok pola limete.
- Servirajte uz kuhanu rižu.
Vrijeme
Priprema – oko 15 minuta
Kuhanje – oko 15 minuta