Veganski ljetni ručak savršen je za sve one lijepe tople dane kada ne želimo previše vremena provoditi u kuhinji. Koristi se sezonsko povrće tako da je recept vrlo jednostavan i lako se može prilagoditi točno onome što imate u frižideru.
Za ovaj veganski ljetni ručak potrebna ti je pašta bilo koje vrste i neko sezonsko povrće uz masline. Ja sam odabrala tikvice, rajčice i masline uz dodatak graha. Umjesto graha možete dodati slanutak ili leću, a možete napraviti jelo i bez mahunarki.
Recept je zbilja jednostavan tako da nemam ništa za dodati osim – uživaj u kuhanju i ovom ljetnom ručku.
Ako isprobate ovaj lagani veganski ljetni ručak ili neki drugi recept, podijelite dojmove sa mnom na Instagramu @leaeluna. 🙂
Za kraj, imam SUPER VIJEST! Svoje najdraže recepte i praktične savjete spojila sam u DIGITALNU KUHARICU “Vodič kroz biljnu prehranu”. Sve informacije o e-kuharici možeš pronaći ovdje.
RECEPT
Sastojci
(oko 2 porcije)
- oko 200 g pašte
- 1 tikvica
- nekoliko cherry rajčica
- desetak maslina
- 1/2 veće glavice luka
- 1/2 konzerve graha (opcija)
- 2-3 žl maslinovog ulja
- 1 žl pasirane rajčice
- sol
- papar
- origano
Postupak
- Skuhajte paštu prema uputama na pakiranju.
- Narežite na manje kockice tikvice i luk. Masline narežite na kolutiće, a cherry rajčice samo prerežite na pola.
- U tavu stavite 2-3 žl maslinovog ulja, kratko ga ugrijte, pa dodajte sve povrće.
- Dodajte začine i pirjajte na srednje jakoj vatri, pazeći da ne zagori.
- Dodajte žlicu ili dvije pasirane rajčice.
- Na kraju u sve umiješajte kuhanu paštu i poslužite.
Vrijeme
Priprema – oko 15 minuta
Kuhanje – oko 15 minuta