Recepti, Glavna jela

Veganski ljetni ručak (pašta i povrće)

Veganski ručak, pašta s povrćem, tikvicama, maslinama i grahom

Veganski ljetni ručak savršen je za sve one lijepe tople dane kada ne želimo previše vremena provoditi u kuhinji. Koristi se sezonsko povrće tako da je recept vrlo jednostavan i lako se može prilagoditi točno onome što imate u frižideru.

Za ovaj veganski ljetni ručak potrebna ti je pašta bilo koje vrste i neko sezonsko povrće uz masline. Ja sam odabrala tikvice, rajčice i masline uz dodatak graha. Umjesto graha možete dodati slanutak ili leću, a možete napraviti jelo i bez mahunarki.

Recept je zbilja jednostavan tako da nemam ništa za dodati osim – uživaj u kuhanju i ovom ljetnom ručku.

Ako isprobate ovaj lagani veganski ljetni ručak ili neki drugi recept, podijelite dojmove sa mnom na Instagramu @veganskireceptihr. 🙂

Za kraj, imam SUPER VIJEST! Svoje najdraže recepte i praktične savjete spojila sam u DIGITALNU KUHARICU “Vodič kroz biljnu prehranu”. Sve informacije o e-kuharici možeš pronaći ovdje.

RECEPT

Sastojci
(oko 2 porcije)

  • oko 200 g pašte
  • 1 tikvica
  • nekoliko cherry rajčica
  • desetak maslina
  • 1/2 veće glavice luka
  • 1/2 konzerve graha (opcija)
  • 2-3 žl maslinovog ulja
  • 1 žl pasirane rajčice
  • sol
  • papar
  • origano

Postupak

  1. Skuhajte paštu prema uputama na pakiranju.
  2. Narežite na manje kockice tikvice i luk. Masline narežite na kolutiće, a cherry rajčice samo prerežite na pola.
  3. U tavu stavite 2-3 žl maslinovog ulja, kratko ga ugrijte, pa dodajte sve povrće.
  4. Dodajte začine i pirjajte na srednje jakoj vatri, pazeći da ne zagori.
  5. Dodajte žlicu ili dvije pasirane rajčice.
  6. Na kraju u sve umiješajte kuhanu paštu i poslužite.

Vrijeme

Priprema – oko 15 minuta
Kuhanje – oko 15 minuta

Share